2. ledna 2014

A teď zvesela do nového roku



Poslední dny roku 2013 jsme si v naší chalupářské kolonii ovšem užili. Mnozí z nás se svými rodinami na chalupách slavili už Štědrý večer, ostatní doráželi ve dvou všedních dnech po Vánocích.

 

Takže tradiční Pochod hospodami Lužických hor se konal v neděli po Vánocích s více než tuctem účastníků, ovšem bez sněhu s podmračeným počasím. Trochu nás zaskočila skutečnost, že naši sousedé Němci chodí a jezdí v neděli na pro ně levné jídlo a pití v pohraničních hospodách. Museli jsme proto dvě plánované zastávky pro nemožnost posezení vynechat. Přesto jsme ale absolvovali asi 11 km pěšky a 4 hospody, kde jsme byli vlídně přijati. Na prvním obrázku jsou někteří účastníci výšlapu.




Silvestrovský večer se konal jako v posledních letech vždycky v penzionu U Naděje. Sešlo se zde přes 40 hostů, včetně jedné německé rodiny. Bylo doporučeno, aby akce byla pojednána mírně jako maškarní a tak se zde sešli mušketýři, klauni a různá strašidla. Ráz dokladují dvě fotky. Konala se obvyklá tombola, kde se stalo i něco neuvěřitelného. Jeden nejmenovaný (všichni ho znáte - chodí k letním táborákům v ohořelých botkách) zde vyhrál nové boty (a byly mu jen malinko větší). Před půlnocí proběhla scénka v režii chalupáře Saši, při které byla z křišťálové koule věštěna budoucnost (celkem bez překvapení byly pro všechny předpovědi, že náš populární tramp, řečený Padavka,  před další cestou na potlach do Austrálie spadne při nastupování do letedla ze schodů nebo že dojde k pokusu o sebevraždu našeho bonvivána Pepečka, když se stále nemůže vyrovnat se skutečností, že Hanka z vršku slupne na posezení půlkilový stejk a on ne). Zábava včetně tance trvala do časných ranních hodin.


To ale nijak neomezilo účast na tradičním Novoročním odpoledním pochodu na Milštejn, kde se vařil grog a opékaly buřty. Vylepšeno to bylo i tradičním přípitkem Hej rup, ke kterému Slávek přivezl z Kanady originální whisku. Oceněno bylo i Forpasovo mobilní svačítko (viz obrázek). Závěrem jsme po setmění setrvali v družném hovoru, kde jinde než v penzionu manželů Liškových.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]