22. června 2014

Cyklistický Malevil Cup 2014



Tuto sobotu proběhl na Malevilu známý závod horských kol Malevil Cup a to již jeho  15. ročník. V různých kategoriích startovalo přes 1500 závodníků.

Letos byl  tento závod opět součástí evropského seriálu závodů na horských kolech MarathonMan Europe. Jde o seriál čtyř závodů, z nichž první se konal v květnu  v italském Trentinu, druhý právě teď na Malevilu, třetí bude  uspořádán v červenci v Rakousku a poslední v srpnu na německé straně Krušných hor.

Jako obvykle se i letos jely na Malevilu tři trasy. Nejnáročnější s mezinárodní účastí o délce 100 km s horskou prémii na Hvozdu a dvě kratší tratě o délce 65 a 40 km.

Start nejdelší trasy byl na náměstí v Jablonném o půl deváté, v cíli byli první závodníci očekáváni kolem půl jedné na Malevilu. Protože část trasy vedla od přehrady přes Hamr do Mařenic, byl jsem se s vnoučaty na závodníky podívat na 92. kilometr trati v Hamru. První dva zde projeli v 11:57. Bohužel zájem chalupářů z Naděje a Trávníka se nekonal a nikdo kromě nás je povzbudit nepřišel.
V kategorii závodníků na 100 km zvítězil český závodník a olympijský vítěz Kulhavý, těsně za ním byl opět český závodník Škarnitzl, oba v čase  3 a třičtvrtě hodiny.

Na připojených obrázcích je plánek závěru nejdelší trasy a záběr vítězů závodu při průjezdu Hamrem.

Ještě poznámka:


 Několik našich nejlepších závodníků letos na startu v Jablonném nebylo, protože se jako čtyřčlenné družstvo zúčastnili největšího závodu na světě. Šlo o závod RAAM – přejezd USA . 
Start byl 14. června v Kalifornii a cílem bylo zdolat 4850 km dlouhou trať k moři do Marylandu. Jede se štafetově non-stop, jeden nebo dva závodníci jedou a ostatní odpočívají v doprovodném voze. Cílem našeho týmu bylo zdolat trať za méně než 7 dní. A to se jim podařilo. Skončili ve své kategorii na 10. místě v čase 6 dní 22 hodin a 41 minut. Gratulujeme! Na připojeném obrázku je český tým.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]