19. srpna 2014

Třídíme odpady



Odpady se i chalupářům hromadí. Protože si jejich odvoz platíme, máme na několika místech v Trávníku i v Naději kontejnery, případně plastové „popelnice“ (pozor, popel nedávat!).

Hlavní úložiště je u cesty k trávnické kapličce. Tam je možno odpady i třídit (směsné, sklo bílé, sklo barevné, papír a plasty). Obvykle se směsné odpady odvážejí vždy ve čtvrtek, ostatní tříděné odpady nepravidelně.

Ovšem vzhledem k tomu, že silnice do Cvikova je až do konce srpna neprůjezdná (opravuje se opěrná zeď, poškozená při povodních v srpnu 2010), minulý týden zřejmě sběrný vůz nedorazil, takže kontejnery krapet „přetékají“. Snad si toho někdo odpovědný všimne a pošle sběrný vůz oklikou přes Drnovec a Mařenice.

 
Na druhém obrázku jsou kontejnery na sklo, tedy vzhledem k zálohování pivních lahví především na lahve od vína. Podle stavu, kdy se lahve už ani do kontejnerů nevejdou, by pozorovatel mohl soudit na vysokou životní úroveň zdejších chalupářů. Ovšem v chalupě, sousedící s úložištěm, je svědkyně, že občas dorazí auto, evidentně odjinud, které vysype lahve a odpad a rychle zmizí. Až se nám podaří zjistit jeho poznávací značku, budeme vědět víc.

Navíc se nedávno stalo, že nějaká rozjařená společnost v noci vyházela odpadky z kontejnerů na cestu. Za úklid děkujeme naší paní učitelce v.v. Milence.

Dodatek:
Faráři v kostele říkají: A slovo tělem učiněno jest a přebývalo mezi námi ...
A já mohu říci: 
Včera 21. srpna kontejnery vyprázdněny byly (včetně lahví bůhví odkud) a prázdné kontejnery jsou zase mezi námi.

Komentáře:
Moc pěkně napsané. My například odpad u nás doma třídíme už pěkných pár let. A před pár měsíci jsem třídění odpadu konečně zavedl i ve své firmě. Tam to bylo trochu složitější. Donutila mě k tomu jedna věc. Za rok 2021 se nám ve firmě zvýšila produkce odpadu natolik, že budu muset letos podávat roční hlášení za odpady Nikdy předtím jsem to dělat nemusel.
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]