4. prosince 2014

Novinky smutné i dobré



Jiné roky už nám na Cvikovsku napadl několikrát sníh (viz článek na blogu z října 2012), ale letos zatím nic. Dokonce ani, když byla ve velkých městech a na železnici tento týden kalamita s námrazou, tak u nás se trávníky zelenaly a neopršelo.


Ovšem s nedostatkem sněhu souvisí i zpráva, že skiareál Luž skončil a zařízení bylo demontováno. Mnozí z nás tam jezdili přesto, že vlek byl krátký, ovšem bylo to blízko. Jak se o tom už v létě mluvilo, provozovatelka vleku se po loňské prodělečné zimě a po nedosažení dohody s vedením obce o podmínkách pronájmu rozhodla činnost areálu ukončit. Zdá se, že v našem okolí jsou rozumná obecní zastupitelstva, ale i nerozumná. Heřmanicům vybudování sportovního areálu Malevil určitě pomohlo, v mařenických hospůdkách se úbytek lyžařů naopak projeví poklesem tržeb a menším přísunem peněz do obecní pokladny. Nám chalupářům se vození dětí na vzdálenější areály pod Jedlovou nebo na Ještěd také prodraží.


Přikládám obrázek, jak sjezdovky na Luži vypadaly.



Podrobnější popis slávy při záhájení provozu cvikovského pivovaru najdete na stránkách Zpravodaje spolku Trávník a Naděje na  http://travniknadeje.blog.cz/



A k tomu dvě čerstvé zprávy - v penzionu U Naděje v Trávníku se už cvikovská dvanáctka čepuje a  chalupáři z Trávníka si udělali výlet do pivovarské restaurace ve Cvikově.
 

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]