11. prosince 2014

Zdraví nade všechno



Autor blogu letos po dlouhých letech okusil dvakrát pobyt v nemocnici, včetně operace s narkózou. A tak věnuje pár řádek otázce zdraví.

Řadu nemocí způsobují viry, bakterie a mikroby. Proti takovým nemocem máme tisíce léků, i když například prý antibiotika už přestávají fungovat. Bakterie se kdysi zdánlivě zázračným lékům přizpůsobily a donedávna dobře léčitelné nemoci znovu představují smrtelné nebezpečí. Největší hrozbu představují zmutované bakterie tuberkulózy, malárie a průjmových onemocnění. Zatím se lékařům doporučuje omezovat předepisování antibiotik.

Jsou ovšem nemoci, kde původce hledáme těžko, klasická medicína pro ně nemá žádné vysvětlení. V posledních letech se na tuto problematiku zaměřuje obor, který vidí příčinu některých zdravotních problémů ve všech souvislostech včetně duševního stavu. Propagátorem takového přístupu je známý doktor Hnizdil. Tento obor má různé názvy - celostní, komplexní nebo psychosomatická medicína.  Je to postaveno na principu, že „Dobrej doktor musí bejt zvědavej.“ Musí se zajímat nejen o nemoc, ale také o pacienta. Musí zjistit, jaký ten člověk je, jak žije, jak pracuje, jaké má starosti, radosti… Kromě kvalitního medicínského vzdělání by měl doktor vzbuzovat důvěru, umět navázat s pacientem vztah. Tento týden si jeden náš chalupář právě stěžoval na svou doktorku, která káže, ale pacienta neposlouchá. Ze zdravotnictví se stal ohromný byznys a uzdravený pacient je pro tento byznys ztrátou.

 O názorech doktora Hnízdila se více dočtete na webových stránkách




Takovým, komplexním vyšetřováním se zabývá i nedávno vzniklé pražské Centrum holistické péče.  Říkají o sobě: " Hledáme a odstraňujeme příčiny zdravotních  a psychických potíží, tak aby klient pocítil dlouhodobý efekt. Odstraňováním příčin vzniku zdravotních potíží se v těle přirozeně obnovuje ztracená rovnováha organismu a jeho přirozená samoléčebná schopnost". Jednou jejich metodou je speciální mikroskopické vyšetření kapky krve, kdy je obraz krve z mikroskopu přenášen webovou kamerou do počítače a zvětšen. Klient tedy může sledovat stav své krve společně s terapeutem. Metodou se zjistí stav krvinek, dehydratace organismu, přítomnost chemických prvků či patogenních mikroorganizmů v krvi, funkčnost trávení a mnoho dalších poznatků.

I o tomto pracovišti a jeho možnostech se dozvíte více na webových stránkách
http://optimamedical.cz/

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]