14. ledna 2015

A stále jsou mezi námi nepoučitelní



Velmi často  se mi stává, že mi chodí po internetu přeposílané zprávy, o kterých se můj partner domnívá, že stojí za to, aby se všichni jeho kamarádi tu věc dozvěděli. Což, nic proti tomu. Potíž ovšem je, že dotyčný zprávu přepošle  beze změny tak. jak ji přes kolikátého prostředníka dostal. Proto se, než se proberete k obsahu , musíte proklikat přes haldu adres, na které byl už v předchozích mailových  kolech rozeslán

A tady je ten zádrhel. Někteří taky-uživatelé internetu se živí tím, že sbírají adresy dalších uživatelů. Pokud je za úplatu prodají marketingové agentuře, tak  budete dostávat nevyžádanou otravnou poštu. Horší je, když se vaše adresa dostane do rukou zlovolných. Pak se stane, že dostanete podvodný e-mail, ve kterém je skrytý vir. Stalo se tak naposledy minulý týden, kdy na stovky adres v Česku  přišel e-mail, který vypadal  jako potvrzení o objednávce v e-shopu Obchody24.cz. Jenže tento  internetový obchod oznámil, že jeho jméno bylo zneužito a rozesílané zprávy jsou zřejmě zavirované.

 Pokud se adresát zalekne, že nic neobjednal a otevře přílohu. aby se přesvědčil o co jde, může se jeho počítač dostat do maléru.

Proto neustále upozorňuji své kolegy, že je dobré při přeposílání vynechat tyto přebytečné adresy. Dělá se to stejným postupem, jako když chceme vymazat nějakou část textového dokumentu. Pomocí myši  při stisknutém tlačítku CTRL označíme blok adres až do vlastní zprávy (zbarví se modře) a pak je stiskem tlačítka DEL (delete) vymažeme. 
 DODATEK:
Že se nejdná o plané varování,  si můžete přečíst na



Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]