24. ledna 2015

Nejen voda teče



Nějak tu v poslední době probíhala samá vážná témata. Veselé historky z chalupaření by sice byly, ale podle starého českého pořekadla "Radost zlomyslná - radost nejčistší!" by možná postižení tu veselost po zveřejnění nesli dost těžce.
Takže se podíváme na veselejší téma, se kterým neriskuji inzultaci a které pobaví spíše pány .

Nedávno jsme v osvěžovně řešili otázku  základní polohy záchodového prkénka. Asi pod dojmem zprávy z tisku, že soud v německém Düsseldorfu zamítl požadavek bytné na náhradu škody za skvrny od moči na mramorové podlaze koupelny. Žena požadovala jako odškodné 1900 eur (zhruba 53 tisíc korun). Podle rozsudku není možné muže nutit k močení vsedě.  Močení ve stoje je prý součástí kulturní normy a je to stále běžnou praktikou.  Sice se soud odchýlil od znečistěné podlahy k postoji při močení, ale nezávislý soud může všechno, jak víme i od nás.

V Německu tato diskuse právě probíhá  a soustřeďuje se na otázku, zda je nutno po močení ve stoje sklápět prkénko sedačky, zvláště pak, vyžaduje-li to paní domu. Na některých veřejných záchodcích, kde nejsou pisoárové misky, je prý močení ve stoje přímo zakázáno. Svědčí o tom připojený německý plakátek.


Naše výměna zkušeností sahala od informace, že žena překvapivě vyžaduje nechat zvednuté prkénko (aby si ověřila, že není počuraný rantl mísy)  po úvahy, zda lze čurat  i jinde než na záchodě. Čurání při sprchování prý bylo už v tisku doporučováno ze strany ekologistů, neb se tak ušetří drahá voda na případné spláchnutí.  Výškové umístění umyvadel v souvislosti s tímto účelem bylo ve zmíněné debatě  rovněž nadhozeno. Zmiňována byla i zkušenost z vysokoškolských kolejí, kde na pokoji umyvadlo obvykle bylo, ale WC bylo společné někde daleko na patře. Prý se jednoznačně  rozlišovali medici ze dvou různých fakult podle toho, zda po sobě pouštěli vodu či nikoliv.  Jeden účastník přispěl vtipem, kdy vykládal muž v hospodě kamarádům, jakou má nepořádnou manželku, protože když se ráno šel vymočit do dřezu, bylo v něm ještě nádobí od večeře.

Závěr naší debaty zněl, že je slušností vůči manželce prkénko sklápět, ale prostatici s častým močením by měli být pardonováni.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]