19. dubna 2015

Čas povelikonoční



Doufám,  že  uspokojím našeho čtenáře z daleké Kanady, který mi napsal, že už víc než týden nebyl na blogu nový článek. Jsou tu jarní práce! Stáří a zhoršující se zrak si taky vyžaduje mírnit se v koukání na monitor.


Ještě se vrátím ještě k velikonoční koledě.  Po nedělní koledě pánské následovala na Velikonoční pondělí koleda dětská.  Pro nedostatek chlapečků tu chodí s pomlázkami koledovat i děvčátka. Doufejme, že v tom nebudou pokračovat až vyrostou, představa týnejdžerek s pomlázkami, jak probíhají vesnicí a mydlí stařečky chalupáře, je krapet děsivá.  Připojím dva obrázky, na jednom je zdokumentování vítání koledníků a to právě když byla krátká sněhová přeháňka.  Na druhém je sněhově-velikonoční idylka. 

 Teď už snad začalo jaro a, i když je stále dost chladno, ale už se v teplém oblečení dá na zahradách pracovat.

Minulý týden kamarádi navštívili nemocného Fandu a popili s ním na jeho zdraví.

Další náš marod  Vsakovák se po 9 měsících po nemocnicích dostal alespoň na víkend na svou chaloupku.  Pravidelně ho v nemocnicích navštěvovali mnozí naši chalupáři a občas ho na vozíčku povozili po okolí nemocnice.  Stále m držíme palce, aby se rozhýbal a mohl být v létě tady s námi.



Tuto sobotu byla veliká sešlost v penzionu U Naděje. Celý večer zde hrál rodinný band Dinosauři z Nového Boru a dostavivších se více než 40 lidí s nimi zpívalo a to od lidovek jako Když jsem já sloužil to první léto přes písničky trampské a semaforské až po countryovky.   Už jednou jsme si s nimi zazpívali letos v lednu a tak se těšíme na další sešlost. Dobro došli.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]