23. dubna 2015

Cestujeme, putujeme



Aby si někdo nemyslel, že chalupáři se motají jen kolem svých chalup. Samozřejmě, že údržba chalup a zahrada si žádá své, ale stihne se i občasný výlet za hranice všedních dnů.
Ti mladší si troufají i daleko, takže několik lidiček z naší mladší generace se v minulých týdnech podívalo až  do Kambodže  nebo na Srí Lanku. Někteří postarší vytrvalci si byli zalyžovat v Rakousku a Švýcarsku (náhradou za zrušený lyžařský svah  nad Dolní Světlou?).  Jedna sousedka - chalupářka navštívila maďarské termální lázně Sárvár , kam naše parta opakovaně před pár lety společně jezdila. A byla prý velice nadšená jak jsou lázně rozšířené.
Několik našich chalupářských párů si pro letošek vybralo za cíl lázně v Třeboni. Strávíme tam pospolu několik dní v červenci.

Že jsou Lužické hory truristickým magnetem, dokládají časté stránky na internetu.
Zajímavé stránky včetně výborných obrázků jsou
Popisují se tam  zajímavá místa v celé naší republice. Na adrese
se píš o řadě míst v  Lužických horách a okolí, jako je Českosaské Švýcarsko a Šlukonovsko. Třeba tam zrovna najdete inspiraci pro váš výlet.
 
I nedávno otevřený pivovar Cvikov má své stránky



A ještě bych upozornil na stránky ZANIKLÉ RALSKO,
 kde se mnoho dozvíte o dávných vesnicích v prostoru, kde pobývala a který devastovala  vojska nechvalně známé Střední skupiny vojsk našich okupantů od r. 1968 až do jejich odchodu v r. 1991. O pozůstatcích z tohoto období si přečtete na webu  


Komentáře:
Nemůžu než souhlasit. Cestování po domovině mě oslovuje čím dál více. Zamlada jsem cestovala do dálek a dnes se divím, kolik je u nás krásných míst. Naposledy jsem byla v Anníně na víkend. Tady to bylo: http://www.hotely.cz/dlouha-ves/pobyty/seniori-vitani-annin-2015-6-dni-5-noci/

Moc příjemné místo !
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]