5. dubna 2015

Velikonoce na sněhu

Nastala velikonoční neděle - Hod Boží velikonoční  (vnuk, neznalý staročeštiny, se dotazoval. čím ten Bůh hodil). A to je den tradičního koednického pochodu Trávníkem a Nadějí.
V pátek to vypadalo s počasím nevalně, vítr a sněžení, ale už na Bílou sobotu bylo slunečno a sníh pomalu mizel. Anes jsme se probudili do modrého rána.
Naše Vladěnka vždycky říkala, že holt ti  zatracení koledníci maji na počasí štěstí. Ale nebylo to vždycky. Podíval jsem se do záznamů naší Marušky Dobromily (budu muset zase opublikovat nějaký její recept) a zjistil jsem, že:
Takže letos to sice bude na sněhu, ale snad nám to sluníčko do odpoledne vydrží.

I další zvyk byl letos obnoven, děti s babičkami se sešly v sobotu odpoledne v osvěžovně a společně zdobily kraslice.  U Dědova odpočinku uspořádal pan pastor Solloch  z Naděje  požehnání  naší stravy.

Krátký článek doplním fotkounašeho zasněženého okolí.

A jak koleda proběhla?

 Trvala 5 hodin,  obešlo se 20 chalup a ušlo 5.5 km. Všude jsme zazpívali a vyšlehali hospodyně (jedna před námi kamsi zmizela), dostali stopečku vodky (stárneme - všichni chtěli co nejmenší) a  více či méněnějakých dobrot k zakousnutí (a Prďola nám vyudil kus krkovice - mňam). Nakonec jsme si společně večer zazpívali  v naší hospůdce.



Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]