3. června 2015

Upozornění na blízké akce



V nejbližších dnech se kolem nás bude konat několik zajímavých akcí.
V sobotu 13. června se v Myslivnách (chata Pod Luží) budou konat tradiční Slavnosti lužicko-horských luk. Akce se koná od 9 hodin dopoledne. Nejprve proběhne vyhodnocení fotografické soutěže Stromy Lužických hor. Po poledni se koná společná vycházka do Waltersdorfu, kde bude možno si prohlédnout výstavu v Domu přírodního parku Lužické hory /německá obdoba naší ChKO/.

V pátek 19. června proběhnou hned dvě akce – ve 14 hodin se bude konat posvěcení sochy sv. Jana Nepomuckého na rozcestí U Jána (silnice mezi Novou Hutí a Horní Světlou poblíž Sirného pramenu).
O hodinu později – v 15 hodin – bude otevřena nová vyhlídková bouda na okružní cestě kolem Zeleného vrchu na místě dávno již neexistující restaurace Švýcárna (na svahu nad Drnovcem). Tyto dvě akce pořádají Lesy ČR a z jejich pozvánky jsme si vypůjčili obrázek dřevěné vyhlídky.

No a 20. června v sobotu opět proběhne v Krompachu  jarmark s výrobky místních občanů a chalupářů. Odpoledne od 14 hodin bude u krompašského kostela tato prodejní výstavka. Večer se uskuteční ochotnické divadelní představení  v nové  k  otevření připravované restauraci Na hřebenovce (na Valech).

Komentáře:
Ještě si dovolím doplnit, že v sobotu 13.6. dopoledne se také koná tradiční mše svatá a setkání sousedů na Kalvárii v Mařenicích. Zdraví Mates
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]