5. července 2015

Stáří si žádá své



a chalupáři, místo jízd k moři, zkoušejí, jestli lázeňská péče nemá taky něco do sebe.
A tak pět manželských párů z Trávníka oželelo jeden ze sobotních sůdů (Karásku, doufám, že jste ho v tom horku zvládli vypít i bez nich) a vyrazilo na 4 dni do třeboňských lázní.
Bylo to takové testování, co ta péče obnáší. Ozkusili jsme si bahenní lázeň, lázeň v levanduli a jiných bylinkách, masáž od ztepilé masérky (neztepilá by naše obtloustlá těla  asi nezvládla) i masáž vodní. Protože akce proběhla v době tropických veder (prý je zajistila EU, aby se imigranti z Arábie a Afriky cítili v Evropě jako doma) bylo nezbytným doplněním pobytu i využívání lázeňských bazénů a vířivek.



Ubytování bylo vynikající (až na jeden omyl, kdy jedna z našich drahých polovic dostala na první noc zvlněnou matraci, která je zřejmě  určena pro pobyty politiků s křivou páteří), ale to bylo po první noci napraveno. Stravování (snídaně a večeře) formou švédských stolů vyhovovalo i těm, co se s jedním chodem nespokojí.
Jako trénink na Lužickohorský vláček se svezli obdobným místním vláčkem  a prohlédl isi  staré centrum Třeboně a místní zámek (sídlo Petra Voka z Rožnberka), okusili chutná jídla z třeboňských kaprů a popili třeboňského Regenta (teda jednou omylem i nealkoholického).
I nad jednou záhadou jsme dumali, ale nevydumali. Pokoje jsou opatřeny elektricky ovládanou markýzou, kterou jsme s chránili před sluncem. Vysunuté markýzy se bez našeho zásahu občas svinuly do základní polohy. Nebylo to najednou, takže nějaký hromadný povel jsme vyloučili a na jiný důvod jsme nepřipadli.
Závěr?  Jestli se našim kloubům ulevilo, to zjistíme až za pár dní, ale že to v dobré partě byla pohodová záležitost, víme už teď.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]