10. srpna 2015

I když je horko, stále se něco děje



Pokračují sobotní sedánky u sudu a stejně jako vloni nás svatý Petr nekropí (no letos vlastně nekropí vůbec – aspoň tady). Tuhle sobotu po desáté večer zaznělo vzdálené hřmění, což účastníky s dětmi a některé slabší povahy přimělo k odchodu na chalupy. Ovšem šlo to okolo, kamarád od Rumburku druhý den hlásil, že tam tou dobou lilo, ale ten mrak se evidentně Cvikovsku vyhnul a posunul se nad Žitavu.

Zato vos je neurekom, takže se na posezení na terase osvěžovny chodí s plácačkou.  Na počet zabitých vos, vyhrávají stolovníci, ovšem jisté kolaterální ztráty (jak kulantně definují zásahy do vlastních řad naše expediční sbory v Afganistanu) zaznamenávají taky. Jednou je to žihadlo do prstu, kdy se jeden odvážlivec pokusil vosu tím prstem zamáčknout (a ona na něj vystrčila zadek s žihadlem), jindy je to převržený půllitr při akci s plácačkou.



Protože na terase se neobsluhuje, chodí se pro pivo do šenku. Dobrý kamarád vždy přibere pivo i pro souseda. Ovšem ne vždycky se pokus donést více piv povede. Na nabídku, že někdo půjde s ním, dotyčný ochotný kamarád reagoval, že přece umí a že donese ta piva na tácu. Řekl a udělal. Pak se chybička vloudila. Po upozornění z řad píjců, že kvalifikovaný číšník nese tác ne jedné ruce a druhou má noblesně založenou za zády, došlo ke katastrofě. Dotyčný ruku založil, jenže po odebrání jednoho piva z tácu došlo k nevyvážení a ostatní piva se samy z tácu odporoučely na zem.  Pro dobrotu na žebrotu …

Ale máme tu i významnou událost. Tři naši chalupáři sportovci se v neděli vydali na kolech k Baltu!

Jede s nimi doprovodné vozidlo, které řídí manželka jednoho z nich.  Cesta vede přes Žitavu ke Görlitz a pak podél hranice s Polskem až na ostrov Usedom. Jízda je  rozplánovaná na 6 dní, aby se stihli vrátit (už v doprovodném vozidle) na další sobotní posezení. Zatím máme zprávu z prvního dne, kdy urazili úctyhodných 140 km až do Bad Muskau.  Držíme palce a těšíme se na slavné přivítání u sudu. O jejich zážitcích budu čtenáře rád informovat.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]