13. září 2015

Silnice, hranice i jiné věci



V sobotu se v sálku nové restaurace Na hřebenovce konalo večerní posezení s muzikou a zpěvem našich kamarádů a kamarádek z Krompachu.  Trávničtí důchodci se samozřejmě zúčastnili. V prostorách restaurace bylo plno a obě servírky a kuchař se měli co otáčet.



I na našich silnicích probíhají změny. V Matenicích se na odbočce k Malevilu změnila přednost a hlavní vede nyní na Heřmanice.  

Na nebezpečném křížení s železnicí na kraji Jablonného, kde před mnoha lety zahynula dcera jednoho chalupáře z Trávníka, také došlo ke změně. Těsně kolem přejezdu, kde kvůli špatnému výhledu byla pro auta stopka, konečně vysekali porost, který bránil rozhledu na trať. 

Řadu let jsme se na silnici z Mimoně do Jablonného u Postřelné vyhýbali nerovnosti na pravé straně silnice. Nyní je zde panelová objížďka, hlavní silnice je vybagrována a buduje se nový propustek potoka. Takže nerovnost konečně zmizí. Oficiální oznámení hovoří o ukončení dnes, ale že by tu díru do zítra zasypali a vyasfaltovali, to tedy pochybuji.


Dcera chalupářů Z Naděje, Petra Soukupová - úspěšná spisovatelka a televizní scénáristka bude 16. října v 18 hodin besedovat se čtenáři v kulturním domě Sever.


A možná se brzy změní režim i na hranicích. Vzhledem k návalu arabských a afrických uprchlíků  Německo zavádí na hrabicích s Rakouskem opět hraniční kontroly. Přes hranici bude možné projet jen s platným občanským průkazem nebo pasem. Do Bavorska se proto stahují všichni volní policisté z celého Německa.   Bulvární nčasopis  Bild navíc uvádí, že by kontroly měly začít i na hranicích s Českem a Polskem, aby se uprchlíci do země nemohli dostávat pouhým obejitím Rakouska. No a z utečeneckého tábora Jezová u Bělé je to blíž do Lužických hor než přes Rakousko. Tak až se to mezi uprchlíky roznese, asi se jejich trasa do "země vytoužené" změní!  Kdybychom byli tu šumavskou železnou oponu po demontáži v r. 1989 nedali do sběru a někde deponovali, mohla se zase hodit. 

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]