7. září 2015

Věci kolem nás




A že jich bylo dost.

O ukončení prázdnin pro děti se dočtete na Zpravodaji Spolku Trávník – Naděje.

Poslední víkend v srpnu se na parkovišti u chaty Pod Luží konalo pravidelné Křivořezání, kterého se zúčastnila řada řezbářů a sochařů. Dokonce se zde nabízela pro děti výuka – jak pomocí řetězové pily tvořit sochy. (jen aby to neskončilo podle filmu  Masakr řetězovou pilou v Texasu). Přikládám dva obrázky (z akce, nikoliv z masakru).

 
V pátek 4. Září bylo těch akcí hned několik.





Nejvýznamnější asi byl koncert trampského barda Wabiho Daňka na nádvoří hradu Lemberk, kterého si tam přijela poslechnout i parta našich chalupářů.

Ve stejný den se u Ledové jeskyně konala tradiční Noc netopýrů. V posledních letech byla účast netopýrů poměrně malá, o této poslední akci nemám bohužel autentickou zprávu.


A posléze se otevírala nová restaurace Na hřebenovce na Valech v Krompachu, rovněž sem se zajeli podívat někteří naši chalupáři. Akci navštívilo přes 50 lidí včetně několika Němců z Jonsdorfu. Šenk je v budově, ale je tam pro teplé dny i venkovní posezení. K dispozici pro oslavy je i salonek s klavírem. Točí se všechna cvikovská piva a také Plzeň.

No a v Novém Boru omezují parkování. Nový systém funguje v centru města Nový Bor. Na hlavní třídě T. G. M. a v Liberecké ulici řidiči mohou zaparkovat maximálně na hodinu. V autě musíme mít známé parkovací kotouče s vyznačeným časem příjezdu, dočasně tyto kotouče vydávají zdarma na Městském úřadě. Vzhledem k současnému rozkopání hlavních ulic,  je jízda utem do Boru docela zážitková ( a to už tam mají vodu bez nanovirů, prý).




Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]