19. listopadu 2015

Pivo se nejen pije



Samozřejmě se především pije v osvěžovnách. A to mi připomíná,, že naše trávnická paní hospodská má čerstvý přírůstek v rodině - ať Kubíček prosperuje (a hospoda taky!).

No a protože předchozí příspěvek o umělcích na chalupách mi dal hodně práce se sběrem informací, dnes vám sem vlepím jen  tři recepty, jak se dá vařit z piva. Dobrou chuť!

Smaženky
Ingredience:
Doba přípravy: 35 minut
Postup:
Na pánvi opečeme chleba a topinky potřeme česnekem. Do ohřátého piva vmícháme nastrouhaný sýr, mouku, přidáme tuk, osolíme a ochutíme worcesterem a hořčicí. Touto hustou kaší pomažeme topinky a dáme je na plech do trouby zapéct. Hotové sypeme strouhaným křenem a petrželkou.


Bůček s pivní nádivkou
Ingredience:
Doba přípravy: 90 minut
Postup:
Vepřový bůček vykostíme a v mase vytvoříme kapsu. Mleté maso osolíme, smícháme s kořením a asi čtvrtinou piva, přidáme česnek, pažitku, nastrouhaný chléb a kostičky salámu. Touto směsí naplníme kapsu a pečlivě ji zašijeme. Bůček osolíme, vložíme na pekáč, podlijeme pivem a dáme péct. při pečení maso obracíme a podléváme výpečkem, případně doléváme pivo.

 Pivní štrůdl
 Ingredience:
Doba přípravy: 30 minut
Postup:
Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo, smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly.  Jablka oloupeme a nastrouháme.
Z každého dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.
Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]