19. listopadu 2015
Pivo se nejen pije
Samozřejmě
se především pije v osvěžovnách. A to mi připomíná,, že naše trávnická paní
hospodská má čerstvý přírůstek v rodině - ať Kubíček prosperuje (a hospoda
taky!).
No a
protože předchozí příspěvek o umělcích na chalupách mi dal hodně práce se
sběrem informací, dnes vám sem vlepím jen tři recepty, jak se dá vařit z piva. Dobrou
chuť!
Smaženky
Ingredience:
- 400 ml tmavého piva
- 100 g tvrdého sýra
- 20 g hladké mouky
- 10 g rostlinného tuku
- worcester, hořčice, sůl, křen, petrželová nať
- 50 g oleje
- 8 krajíců chleba
- 4 stroužky česneku
Doba
přípravy: 35 minut
Na pánvi opečeme chleba a topinky potřeme česnekem. Do ohřátého piva vmícháme nastrouhaný sýr, mouku, přidáme tuk, osolíme a ochutíme worcesterem a hořčicí. Touto hustou kaší pomažeme topinky a dáme je na plech do trouby zapéct. Hotové sypeme strouhaným křenem a petrželkou.
Bůček s pivní nádivkou
Ingredience:
- 400 g vepřového bůčku
- 100 g mletého hovězího masa
- mletá paprika, kmín, česnek, pažitka
- 100 ml světlého piva
- chléb
- točený salám
Doba přípravy: 90 minut
Postup:
Vepřový bůček vykostíme a v mase vytvoříme kapsu. Mleté maso osolíme, smícháme s kořením a asi čtvrtinou piva, přidáme česnek, pažitku, nastrouhaný chléb a kostičky salámu. Touto směsí naplníme kapsu a pečlivě ji zašijeme. Bůček osolíme, vložíme na pekáč, podlijeme pivem a dáme péct. při pečení maso obracíme a podléváme výpečkem, případně doléváme pivo.
Vepřový bůček vykostíme a v mase vytvoříme kapsu. Mleté maso osolíme, smícháme s kořením a asi čtvrtinou piva, přidáme česnek, pažitku, nastrouhaný chléb a kostičky salámu. Touto směsí naplníme kapsu a pečlivě ji zašijeme. Bůček osolíme, vložíme na pekáč, podlijeme pivem a dáme péct. při pečení maso obracíme a podléváme výpečkem, případně doléváme pivo.
Pivní štrůdl
Ingredience:
- 2 lžíce octa
- skořice, cukr, rozinky, říšky
- strouhané jablko
- oříšky
- tuk na vymázání
- 10 lžíc piva
- 2 žloutky
- 250 g tuku
- 500 g hladké mouky
Doba
přípravy: 30 minut
Postup:
Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo, smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly. Jablka oloupeme a nastrouháme.
Všechny přísady, hladkou mouku, tuk, žloutky, ocet a pivo, smícháme v nelepivé těsto. Necháme odpočinout a pak těsto rozdělíme na 4 díly. Jablka oloupeme a nastrouháme.
Z každého
dílu vyválíme plát, na který dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se
skořicí, posypeme sekanými oříšky a dáme rozinky.
Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.
Pivní štrůdl zamotáme, dáme na vymazaný plech a pečeme dorůžova.
Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]