11. května 2016

Je to v nich jako v ....



V Německu mají některé svátky jiné než máme my. Tak čtyřicátý den po velikonoční neděli je církevní svátek Nanebevstoupení Ježíše Krista. Ovšem Němci si tento svátek přetvořili na Den mužů. Muži každého věku vyráží na vandr, nejlépe do vhodné hospody a někdy i s průběžným alkoholovým osvěžováním. Tento rok tato akce připadla na čtvrtek 5. května. A pro Němce  cenově výhodná pohostinství v našem okolí praskala ve švech!

Ovšem v sousedním Krompachu to poněkud přehnali. Zmiňovaly to naše sobotní noviny a malér je i s fotografiemi popsán v Krompašských rozhledech. Skupinka německých oslavenců zlámala strom u sezení před kostelem v Krompachu, který tam byl v r. 2010 vysazen jako obecní akce. Šestiletý strom v květu skončil zlomený na zemi (viz obrázek, převzatý ze zmíněných Rozhledů). 
To ovšem nebylo všechno, vandalové nad zlomeným stromem hajlovali a jeden se tam producíroval nahatý. Přivolaná policie je odvezla do policejní cely, ovšem komunikace s nimi byla možná až po jejich vystřízlivění. Šlo o mladíky ve věku 24 a 25 let ze saské  Žitavy. Jejich přečiny měl tento týden projednat ve zkráceném řízení náš soud.

Bohužel ani 40 let socialistické převýchovy v některých dederonských rodinách nic nezmohlo.

Dodatek 4.6.2015
Z Krompašských rozhledu se dozvídáme :
Soudce oba mladíky potrestal podmíněným trestem odnětí svobody v trvání šesti měsíců se zkušební dobou na dvanáct měsíců. Současně je vyhostil z České republiky na dobu jednoho roku. Čtyřiadvacetiletýmladik musí navíc zaplatit obci Krompach za zlomenou japonskou třešeň částku čtyři tisíce korun.


Komentáře:
Myslím, že jediným účinným trestem pro dotyčné by bylo odčinění materiální i duševní škody! Povinnost nakoupit za vlastní finance novou sakuru, vlastními silami ji vysázet a především veřejně se Krompašským omluvit. Vysvětlit proč hajlovali a uznat, že se to nedělá. Vsadil bych boty že na to by sami od sebe koule neměli. To, že nesmí rok do naší republiky není žádný trest a hrozba vězení? Myslím že to pravděpodobné není a i kdyby, tak tam nepochopí, co způsobili. Spíš budou po tři roky vyživování a ubytováni z daní občanů, díky kontaktům s dalšími vězni by vylezli ještě jako větší grázlové a radikálové. Ale tak naše/německá justice nepřemýšlí (bohužel) Mates
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]