11. června 2016

Zájezd se povedl



Vloni jsme byli v lázních Třeboň, letos jsme pobyli pět dnů v Harrachově. V pondělí jsme z Trávníka vyrazili třemi auty a po vynikajícím obědě u Medvěda v Jablonci jsme se  ubytovali v horském hotelu Sklář V Harrachově. Ještě odpoledne jsme vyrazili k vodopádům na Mumlavě.

Druhý den jsme věnovali Harrachovu. Vláček nás svezl znovu k vodopádům, pak k obřímu skokanskému můstku a nakonec nás dovezl do místní sklárny, spojené s pivovarem. D Exkurze do sklárny byla zajímavá a spojili jsme ji s muzeem skla a expozicí skoků na lyžích. V rámci exkurze jsme měli nárok na jedno pivo gratis u pivního kiosku na nádvoří sklárny. Pivo bylo výborné, takže nezůstalo při tom jednom zdarma, ale následovaly další.

 Tři chalupáři, povzbuzení tím pivem, si ještě zašli svézt se sedačkovou lanovkou nad můstky na Čerťák. Večer jsme strávili v hotelovém bazénu.

Další den jsme si zajeli do Polska. Nejdříve do městečka Szklarska Poręba. Pocourali jsme mezi pěkně udržovanými domy a hotýlky (město je turistickým střediskem) a byli i u autobouračky, kdy polská řidička porazila na přechodu pár metrů od nás jinou přecházející Polku. Krev netekla, ale k nějakému pořádnému pohmoždění asi došlo. 
Dále jsme pokračovali do města Jelenia Góra, kde jsme si prohlédli kostely, náměstí s radnicí a trh, který je oblíbeným cílem českých hledačů levného zboží (shodli jsme se, že na našich vietnamských tržištích je výběr stejný). Po návratu a večeři jsme opět sporovali v bazénu.
Předposlední den jsme si zajeli do Špindlerova mlýna.  Novou sedačkovou lanovkou (šestimístné sedačky) jsme si ze Sv. Petra zajeli na hodinku na Pláně. Odtud byl výhled jen dolů na Špindl a tak jsme požádali paní z bufetu o radu, jestli je odněkud vidět Sněžka. Pravila, že stačí jít kousek po lesní cestě. Asi po ní šla naposledy, když tam ty stromky vysadili, protože jsme přes stromy neuviděli nic! Při cestě zpátky jsme se zastavili v minipivovaru kousek od Labské přehrady, naobědvali se, ochutnali místní pivo (měli tam i 10,5 stupňové) a dotkli jsme se citů pana vrchního, když mu naši odborníci řekli, že harrachovské pivo je lepší.

V pátek jsme po pohodové snídani vyrazili zpět na naše chalupy. V harrachovském pivovaru jsme nakoupili do PET láhví něco piva a ve Smržovce jsme nakoupili v pekařství pana Maška vynikající chléb.
Počasí nám přálo (jediný déšť s bouřkou přišel ve středu pozdě večer – ovšem ten prošel před večerem i přes Trávník, kde v několika chalupách přepětím poničil internetové a televizní připojení). Už debatujeme, kam vyrazit za rok, když nám Pán Bůh zdraví dá.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]