1. června 2016

Zas pojede mašinka

Dostali jsme letáček s oznámením, že od 5. července do 23. srpna hude každé úterý jezdit vláček "Horský expres" ze Cvikova do Oybina a zpět. Vyjíždí se z náměstí ve Cvikově vždy v 11 hodin, první zastávka je v Jonsdorfu u Motýlího domu (na sousedním Zímním stadionu jsou letní atrakce pro děti) a vláček pak dojede na nádraží do Oybina asi ve 12:30 hod.
Odjezd z Oybina při n ávratu je ve 14:30, cestou vláček zase zastaví u Motýlího domu a do Cvikova dojede asi v 15:50 hod.

Nekoná se tedy odbočka se zastavením v Jonsdorfu v restauraci s lodičkami na rybníce pod skalami Nonnenfelsen a proti dřívějšku je v Oybině méně času mezi příjezdem a odjezdem vláčku., stihnout prohlídku zříceniny bude tedy dost náročné.
Cena jízdenky je 50 Kč, děti do 5 let jedou zdarma. Lístky se prodávají v kulturním domě SEVER už od června.





Doplněk - to už asi nestihneme 
V  sobotu 4.6. se koná okružní jízda vlaku s aprní lokomotivou. Vlak vyjede v  8 hodin ráno z Turnova a pojede přes Bakov, Bělou, Doksy, Českou Lípu a Svor do jedlové, kam dorazí asi v v půl dvanácté. Pak bude pokračovat přes Českou Kamenici, Stružnici zpět do České Lípy a odtud přes Zákupy, Jablonné v Podj. do Rychnova a přes Sychrova do Turnova a Bakova, kde skončí asi v 8 hodin večer. Jízdenky (dospělí 100 Kč, děti 20 Kč) se prodávají ve vlaku.
Pokud se někdo stihne s dětmi takového supervýletu zúčastnit, tak přeji pohodu a krásné počasí.



Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]