7. dubna 2017

Jakpak je dnes ....



V písničce to bylo „u nás doma“, ale nás chalupáře zajímá jednak počasí kolem našich chalup a taky jak to vypadá na silnicích.

Kromě serverů, co sledují počasí, se často vyplatí podívat se na dvě kamery v naší blízkosti – v Dolní a Horní Světlé. Najdete je na internetové adrese


Snadno se přesvědčíte (viz obrázek), jestli sněží nebo prší, odhadnete stav místních silniček a uvidíte i je-li zamračeno nebo svítí-li slunce.


No a stav silnic do Prahy zase dobře zjistíte na internetové adrese



Zahrnuje celé Česko a můžete si tam vyhledat a zvětšit oblast silnic, které vás zajímají. Na řadě míst si najetím myší na značku kamery otevřete okénko, na kterém vidíte stav silnice v daném místě okamžitý provoz. V naší blízkosti jsou tyto kamery na silnici č. 9 u Nové Huti, Na Práchni a u Dubé.  Blízko Prahy se počat kamer zvyšuje. Kromě toho se na této mapě obdobně dozvíte i o okamžité situaci v místech nehod a uzavírek (vyznačeno značkami „práce na silnici“, uzavírku označuje značka závory). Jak to vypadá, vidíte na připojeném obrázku. 



Textové informace o okamžitém stavu nehod najdete na internetové adrese


Jinak je nutno konstatovat, že po pár letech jsme u našich chalup měli zimu se slušnou porcí sněhu. Taky se to v Trávníku projevilo, když pluh SMC sklouzl z cesty sousedům na zahradu a krapet to tam rozryl. Podle fotek z posledních 5 – 6 zim bylo opakovaně sněhu jen tak tak. To bylo taky příčinou, že z finančních důvodů skončily vleky na svahu Luže.  

Březen byl mimořádně teplý a tak chalupářky už načinčaly své záhonky a připravily se na výsadbu květin. Pánové chalupáři zase přezuli na letní gumy a tak se snad v hojném počtu uvidíme na Velikonoce.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]