24. července 2018

Akce DEFEKALIZACE


Vlastníci žump a septiků v Trávníku před pár lety zjistili, že nechávat si vyvézt žumpu jednotlivě je finančně nevýhodné. A tak se smluvili a oslovili firmu z České Lípy, která se touto činností zabývá, jestli by se dala uskutečnit hromadná akce s velkým hvonocucem, kdy b se jednorázově obsloužilo několik chalup. A ono to šlo!

Takže už opakovaně přijede do Trávníka velkokapacitní hovnocuc a podle pracně vypracovaného sledu (aby nebylo nutno opakovaně couvat – aby objezd chalup proběhl plynule) a odcucá obsah šesti až osmi septiků. Kromě zmíněného jízdního řádu jsme museli občas prostříhat větve u cest, protože pan šofér sedí v takové výšce, že mu vadí větve, zasahující do cesty, které pochopitelně šofér nízkého osobního auta ani neregistruje.

Akce se plánuje tak asi dva týdny předem, aby se vše připravilo (Přístupy plotem, hadice s vodou na propláchnutí atd.).  Ale časem se chybička vloudí …

Na letošek to náš emeritní předseda Spolku vyjednal a dostal potvrzení, že se akce uskuteční v pátek 27. Července. Jenže člověk míní a Pánbůh (pro levičáky – jeho marxistický ekvivalent) mění.

V sedm hodin ráno v úterý 24. července vzbudil příjezd fekálvozu první chalupářku. Ta na sebe hodila oblečení (dodatečně se zjistilo, že naruby) a volala svého chotě do Prahy, co dělat. Po dohovoru s obsluhou vozu se došlo ke zjištění, že se bude cucat buď dnes nebo nikdy. Naštěstí byla posádka hovnocucu dvoučlenná a tak si poradili i bez pomoci nepřítomného pana chalupáře a zahájili čerpání, zatím co chalupářka a její manžel z Prahy budili telefonem další abonenty, aby vyskákali z postelí a připravili se!

Nakonec se akci v nečekaném termínu podařilo kompletně uskutečnit (za asistence chalupářů v pyžámkách).

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]