18. dubna 2019

Cesty zarubané


V současnosti se dostat z Prahy na chalupu není pro slabé povahy. A moc nepomůže ani volba různých tras.
 Tak snad nejhůř je na tom cesta přes Mladou Boleslav. Hned v Praze ve Štěroboholech je uzavřen sjezd na Šterboholskou spojku (směrem na Černý Most) a spojka sama je zúžená. Dá se jet kolem nákupního centra přes staréí Štěrboholy. 
Ovšem na D10 jsou hned tři zúžení – a dlouhé!
Pracuje se na výměně povrchu v úsecích km 6,7 až 10,8  (u Staré Boleslavi), km 22,5 až 27,6 (před Benátkami n/J) a u Bakova v km 46,7 až 53,9. Ve středu dopoledne byla u Staré Boleslavi stojící kolona ve směru do Prahy dlouhá asi 4 km!

Pokud u Mladé Boleslavi odbočíte směrem na Bělou pod Bezdězem, narazíte hned u Debře na opravovaný úsek, kde se doprava řídí střídavě pomocí svatel a – ten interval je zatraceně dlouhý!

Pokud jedete přes Mnichovo Hradiště je střídavý provoz na světla u Dolní Krupé.

Ti, co jezdí přes D8 do Roudnici a odtud na Zahrádky u České Lípy, trefí na zúžení D8 v km 40,7 až 45,7 a potom u Úštěku.

Naštěstí už loni dokončili opravy mostů u České Lípy na silnici č. 9.
DODATEK:
Ověřil jsem cestu - Cvikov - Sloup - Zákupy - Provodín a údolíčkem přes Liběchov do Mělníka. Tam projet městem a přes Štěpána na Líbeznice (ty projet a pokračovat na Březiněves, jinak vás to obchvatem zavede na D8), tam kousek po D8, pak sjet na odbočku Prosek, Hloubětín a dál podle bydliště v Praze. Pokud v údolíčku nenatrefíte na nějakého courala, je to celkem pohodová i když pomalejší cesta.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]