30. září 2019

A zase byla cesta do daleka


Popisoval jsem tu  několikrát  cesty našich chalupářů do dálek. Historicky to byla cesta dvou rodin našich chalupářů auty na Kavkaz a zpátky v r. 1975, pak stály za zmínku opakované cesty celé party do termálních lázní v |Maďarsku nebo cesta našich trampů do Kanady na trampský potlach.


Rodina syna autora blogu vyrazila letos v srpnu do Kanady.  Jsou to zkušení cestovatelé, kteří kromě cest po Evropě od Gibraltaru po Nordkapp za polárním kruhem již byli v Jižní Americe, na Madagaskaru, v Egyptě nebo na Novém Zélandu.

Využili tentokrát nutnosti dodat dceru na univerzitu ve Vancouveru, kde musí absolvovat jednodemestrovou stáž, a hned tam na letišti si vypůjčili auto a vyrazili na sever. Projeli třemi provinciemi Kanady (Britskou Kolumbií, Yukonem a částí Alberty) a zajeli si i na Aljašku. 



Nebyli tedy v nejnavštěvovanějších turistických oblastech, ale spíše v divočině. Spali ve stanu (naštěstí se jim nestalo, že by se do stanu dobýval medvěd) a viděli nádhernou přírodu a mnoho zvířat včetně těch medvědů, jak dokladuje pár připojených fotek. Najeli celkem přes 11 tisíc km. V Dawson City navštívili i hrob našeho polárního cestovatele Welzla. 

Po čtyřech týdnech v přírodě  se vrátili do Vancouveru, ubytovali dceru na univerzitní koleji a navštívili rodinu naší Olinky, kterou si pamatujeme z chalupaření před rokem 1968 a z několika návštěv v posledních letech s jejím partnerem – lovcem a rybářem Jardou. Na návštěvu našeho dalšího kamaráda Lexy (věrného čtenáře tohoto blogu a jeho občasného dopisovatele – vzpomeňte si na jeho souboj se zlodějskou veverkou)  jim už bohužel před odletem nevybyl čas.


Musím ocenit, že naše parta trávnicko-nadějských chalupářů to nejsou žádní peciválové. Často se při posezení u piva (už jsme vyřešili zánik trávnické hospody) vzpomíná na cesty po světě (auty do Španělska, autokarem do Itálie nebo Francie, na lyže do Švýcarska),  o služebních cestách některých našich chalupářů aninemluvě (Indie, Hongkong, Jižní Amerika, USA ....).  Naše omladina využívá současné možnosti k lyžování v Rakousku nebo Itálii nebo jako nedávno k zájezdu do Pobaltských republik ( my jezdili taky k Baltu, ale jen do Dederonie).

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]