12. prosince 2019

Globální vyhlídky


Dnes to bude odlehčovací povídání na fantastickou notečku. Jedno z dnešních hlavních témat medií je, co se s naší zeměkoulí stane, když bude pokračovat globální oteplování. Před pár dny proběhly televizí záběry, jak tají ledovce v Grónsku.  Ze zkoumání vyplývalo, že ledovce tají zespodu – od země, takže je pod nimi voda a mokrá půda.
To mi připomnělo něco, co už před desítkami let publikoval americký badatel Zekaria Sitchin. Myslím, že jsem se zde před pár lety o jeho teorii vzniku moderního člověka zmiňoval.  Jen v krátkosti malý úvod, abych navodil podklad pro dnešní zamyšlení. On vyšel z někdy se překrývajících mezopotamských a egyptských bájí a vyvodil, že tehdejší bohové byli ve skutečnosti mimozemskou expedicí, která na Zemi těžila zlato a při té příležitosti vyšlechtila lidskou rasu (to je ten problém „chybějícího článku“ nad kterým meditovali dlouho antropologové). To zlato potřebovali, aby ho využili ve formě mikročástic pro vytvoření jakýchsi umělých Van Allenových pásů, chránících jejich planetu před škodlivým vesmírným zářením a tím vyšlechtěním si pořizovali pracovní sílu.


Ale zpět k souvislosti s táním ledovců. On Sitchin dokazoval na příběhu o Noemovi, že ti „bohové“ věděli o možnosti potopy předem a kamaráda Noa varovali. Podle Sitchinova výkladu příčinou potopy bylo tání ledovců v Antarktidě (v důsledku slapových sil při přiblížení jejich rodné planety k oběžné dráze Země docházelo k oteplování,  zemětřesením a sopečným erupcím) a následný skokový sesun celého zalednění kolem jižního pólu do moře, který prý způsobil opakovanou sto metrů a možná až kilometr vysokou vlnu tsunami, která spláchla tehdy počínající zalidnění  pobřeží Afriky a Asie!
No a to dnešní zjištění, co se děje pod grónskými ledovci, docela nasvědčuje jeho myšlence, že ledovce mohly i v důsledku narušené gravitace skokově sklouznout po rozmočené půdě do okolního moře! Nebylo by to první doložení Sitchinových úvah, který z mezopotamských bájí dovozoval, že tehdy znali i ty planety sluneční soustavy, které objevili až středověcí hvězdáři, vybavení dalekohledy. No a oni totiž v těch bájích rozeznávali vodní planety pod a nad pásem asteroidů. Dnešní lety sond k vnějším planetám už doložily, že na nich či jejich měsících voda je, což se před 50 – 70 lety pokládalo za nesmysl.  To výše zmíněné vyšlechtění lidské rasy je v těch bájích a i na rytinách  z té doby  doloženo třeba obrazem bohyně, která drží malého človíčka a u sebe  má chemické baňky (čili šlo o manipulaci s DNA)! Sitchin také dovozoval, že ta rodná planeta zmíněné expedice na Zemi prolétala Sluneční soustavou jednou za 3600 let (doba v sumerštině nazývaná sar)  a obvykle to mělo kataklysmatické  důsledky.


Tak doufejme, že ne ve všem měl Sitchin pravdu a že to dnešní „globální oteplování“ není předzvěstí kosmické katastrofy! Vzhledem k tomu, že se Grónsko jmenuje Groenland, tedy přeloženo Zelená země a je doloženo, že tak dobách vikinských plaveb vypadalo a lze garantovat, že v té době lidstvo ještě neprodukovalo „uhlíkovou stopu“ a přesto bylo větší teplo než dnes, měli bychom to globální oteplování brát možná s určitou rezervou.

Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]