6. června 2023

Pozor na vodu

Nemyslím tím protrženou Kachovskou přehradu na Ukrajině, o které nám v novinách básnili za socíku jak je obrovská. Nás, chalupáře, momentálně zajímají změny ve smlouvách na dodávku vody. Zřejmě se to bude týkat těch místních obcí, které mají obecní vodovody ve vlastnictví Severočeských vodovodů a kanalizací (SČVaK). Takže čtenáři z obce Naděje nemusí číst dál, tam mají jen soukromé studny a sklepní studánky. V Trávníku je obecní vodovod, vybudovaný, tuším, v r. 1908.

Ti chalupáři, kteří mají starší smlouvy, byli na konci května vyzvání k jejich novelizaci a to v termínu do 26. června. Zpravodaj našeho chalupářského spolku je v posledním roce spíše Historickým sborníkem, tak se pokusím čtenáře informovat o situaci na tomto blogu.

Většina chalupářů dostala spolu s vyúčtováním za poslední rok a oznámením o zvýšení záloh na dodávku vody i výzvu, aby uzavřeli novou smlouvu a to osobním jednáním na jejich pobočce v České Lípě. Telefonicky je ovšem možno vyjednat i využití e-mailové korespondence.

Pokud si někdo pojede uzavřít novou smlouvy do České Lípy, je vhodné upozornit, že v případě více spolumajitelů chalupy sice může uzavření vyjednat jen jeden z nich, ale musí mít ověřenou plnou moc k jednání od dalších spolumajitelů (to se ovšem netýká manželského spolumajitelství, kde stačí, aby se dostavil jen jeden z nich).

Ta druhá možnost je požádat mailem na adresu SČVaK v České Lípě  (info@scvk.cz) 

o zaslání Žádosti o aktualizaci smlouvy .  Po vytisknutí ji ručně doplníte o požadované údaje, zpětně oskenujete, připojíte údaje o stavu vodoměru, své mailové  adrese a bankovním spojení  a zase e-mailem pošlete zpět na SČVaK (protože v Trávníku nemáme kanalizaci, budou samozřejmě pochopitelně údaje v té žádosti, týkající se kanalizace, nevyplněné). Vodáci vám následně pošlou ve dvou vyhotoveních novou smlouvu, kterou opět vytisknete a podepíšete. Na jedné z nich musíte svůj podpis nechat ověřit (třeba na poště) a pak obě podepsané kopie zašlete poštou na ústředí SČVaK v Teplicích  (adresu budete mít uvedenou ve smlouvě). Ti vám jednu orazítkují a vrátí. Tím bude celá procedura dokončena.

Jsou na to ještě skoro tři týdny, takže vše určitě stihnete.


Komentáře: Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]





<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]