6. srpna 2012

Kuchařský koutek Marušky Dobromily IV


Sezóna grilování je v plném proudu, tak uvedu dvě trochu netradiční pochoutky.

Mleté hovězí na špejli
Ingredience
mleté hovězí maso 60 dkg
cibule 1 ks
toastový chléb 3 plátky
kečup 3 lžíce
olivový olej 4 lžíce
hořčice 1 lžíce
bylinky (hrstička šalvěje, tymiánu, oregana, petrželky) – čerstvé, ale stačí i sušené
česnek 2 stroužky
chilli paprička 1 ks
pepř černý mletý
sůl
Příprava
Toastový chléb zvlhčíme a přidáme do mletého masa. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, papričku, bylinky a vše důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišky velikosti asi jako velké špekáčky. Namočíme špejle na půl hodiny do vody a šišky na ně pak napíchneme a přitlačíme. Kdyby šiška na špejli nedržela, přidáme do směsi strouhanku. Šišky potřeme kečupem, smíchaným s olejem a grilujeme asi 10 – 15  minut. Špejlí občas otočíme, aby se masová šiška propekla ze všech stran. Přikusujeme chléb, zapíjíme pivem.

Krokety s chilli omáčkou
Ingredience
mleté hovězí maso 30 dkg
mleté vepřové maso 30 dkg
cibule 4 ks (menší)
sladká chilli omáčka 0,5 dl
chilli paprička 1 ks
olivový olej
sůl
Příprava
V míse umícháme maso, přidáme chilli omáčku, nasekanou cibuli a chilli papričku (bez semínek). Osolíme a vše dobře promícháme. Mokrýma rukama vytvarujeme 12 kuliček a napíchneme po 3 kusech na špejle, které jsme předtím namořili na půl hodiny do studené vody. Kuličky potřeme olejem a dáme a 1 hodinu do chladničky.
Pak vyjmeme a grilujeme asi 12 až 15 minut. Přikusujeme chléb, zapíjíme pivem.

Komentáře:
ferratum zní skoro jako ferraty :D
 
Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]



Odkazy na tento příspěvek:

Vytvořte odkaz



<< Domovská stránka

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Přihlášení k odběru Příspěvky [Atom]